EAN: 5900437034126

Dr. Oetker Galaretka o smaku malinowym 77 g

1.79 zł / szt 2.02 zł

Dodano do koszyka

{{ qty }} szt. na kwotę {{ price * qty | nf }} zł

Zobacz koszyk i złóż zamówienie
{{ qty }}
Do darmowej dostawy brakuje jeszcze zakupów na kwotę {{ free_delivery.missing | nf }} zł
Darmowa dostawa
  • Dr. Oetker Galaretka o smaku malinowym 77 g
    • cukier
    • żelatyna
    • regulator kwasowości (kwas cytrynowy)
    • barwnik (betanina)
    • aromat
    • Zboża zawierające gluten - Może zawierać
    • Mleko - Może zawierać
  • Wartość odżywcza po przyrządzeniu 100 g

    • Energia 220 kJ
    • Energia 52 kcal
    • Tłuszcz w tym 0 g
    • Kwasy Tłuszczowe Nasycone 0 g
    • Węglowodany 11 g
    • w tym Cukry 11 g
    • Białko 1,6 g
    • Sól 0,01 g
    • 4 porcje po 144 g
    • *Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
  • 1. Zagotuj wodę i odmierz 500 ml.
    2. Zawartość torebki wsyp do wody i dokładnie wymieszaj, aż do rozpuszczenia (nie gotuj).
    3. Galaretkę wlej do salaterek i po wystudzeniu wstaw do lodówki do stężenia. Możesz też zalać owoce wystudzoną galaretką.

    W czasie upałów oraz by uzyskać kostki użyj mniej wody. Pamiętaj, że świeże owoce kiwi i ananasa uniemożliwiają tężenie galaretki.

    Przepis na:
    Torcik z malinami

    Składniki:
    Spód:
    - 150 g herbatników
    - 100 g masła (rozpuszczonego)
    - 1 łyżka Ciemnego Kakao Dr. Oetkera

    Galaretka:
    - 500 ml wody
    - 1 opak. Galaretki Dr. Oetkera smak malinowy

    Masa:
    - 2 jajka
    - 100 g cukru pudru
    - 250 g serka mascarpone
    - 1 opak. Żelatyny w listkach Dr. Oetkera
    - 250 ml śmietanki 36 % tł. (schłodzonej)
    - 750 g malin

    Sposób przygotowania:
    - Dno tortownicy o średnicy 24 cm wyłóż papierem do pieczenia. Herbatniki pokrusz w malakserze, dodaj łyżkę kakao, wymieszaj. Masło rozpuść i wymieszaj dokładnie z pokruszonymi herbatnikami. Ciasteczkową masę przełóż na dno tortownicy i wyrównaj. Odstaw do lodówki na czas przygotowania masy torciku.
    - Galaretkę rozpuść w 500 ml wrzącej wody i odstaw do wystudzenia.
    - Jajka z cukrem pudrem ubijaj na parze przez co najmniej 10 minut na puszystą masę. W osobnej misce zmiksuj serek mascarpone, dodając do niego stopniowo masę jajeczną, do otrzymania gładkiej, jednolitej konsystencji. Żelatynę namocz w zimnej wodzie przez 5 minut. W tym czasie śmietankę ubij na sztywno. Namoczoną żelatynę odsącz z wody, podgrzej do rozpuszczenia w rondelku (nie gotuj!) i energicznie wymieszaj z masą jajeczno-serową. Ubitą śmietankę delikatnie wmieszaj w uprzednio przygotowaną masę.
    - Na przygotowany wcześniej spód wylej 1/3 masy, poukładaj na dno część malin, wlej kolejną 1/3 część masy i ponownie poukładaj maliny. Całość zalej pozostałą częścią masy. Na wierzchu ułóż ciasno maliny i odstaw do lodówki na ok. 30 minut.
    - Tężejącą galaretką polej maliny i odstaw do lodówki do całkowitego stężenia na ok. 1 godzinę.

    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

  • Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
    ul. Adm. Dickmana 14/15,
    80-339 Gdańsk

  • Obszar dostarczania towarów
    Zakupione produkty dostarczane są wyłącznie na terytorium Rzeczpospolitej Polskiej.

    Koszt dostawy:
    Zamówienia wysyłane za pomocą firmy kurierskiej DPD: 25,00 zł. Darmowa dostawa dla zamówień powyżej 300 zł.

    Termin dostawy:
    Wysyłka kurierska: Towar wysyłany jest do 3 dni roboczych od zaksięgowania wpłaty na naszym rachunku lub od daty wpłynięcia zamówienia.

    Płatność:
    Płatność online za pośrednictwem Przelewy24

    Zwroty:
    14 dni liczone od dnia otrzymania/odebrania zamówienia.
    Odesłanie przesyłki na adres Sklepu Internetowego: zwrot na konto bankowe podane w formularzu odstąpienia od umowy.

Inne produkty z tej samej kategorii