Kiełki i pędy

{{ product.price_gross_basic }} {{ product.price_gross_final }} zł / szt

Kiełki i pędy

Kiełki i pędy to prosty i niedrogi sposób na to, aby dostarczyć w posiłkach prawdziwą bombę witamin. Z racji szybkich zmian, jakie zachodzą w kiełkach, są one skoncentrowanym źródłem witamin oraz składników odżywczych. Kiełki można dodawać praktycznie do każdego rodzaju dań - nadają się nie tylko do sałatek czy kanapek, ale sprawdzą się także jako chrupiący dodatek do dań na ciepło. Kiełki i pędy mogą być spożywane nawet przez małe dzieci oraz osoby starsze. Ich wartości różnią się od wybranego rodzaju (popularne są kiełki rzodkiewki, fasoli mung, słonecznika, pędy bambusa), ale jedno jest pewne - urozmaicą każde danie, nie tylko wartościami odżywczymi, ale niebanalnym smakiem.

Na uwagę zasługują również kiełki marynowane. Kiełki w tej postaci zachowują bowiem swoją chrupkość, ale dzięki słodko-kwaśnej marynacie nabierają nowego, głębszego smaku. Taki dodatek świetnie dopasuje się w szczególności do dań kuchni chińskiej i wietnamskiej, ale warto również dodawać je na co dzień do sałatek i kanapek.